Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Pieczona, faszerowana, duszona... - cykoria na 10 sposobów Warzywny makaron na pięć sposobów Zawijany makowiec - idealny nie tylko od święta 6 pomysłów na bezglutenowe ciasta 3 pomysły na wegeobiady, które możesz zabrać ze sobą do pracy Karp w galarecie - najlepszy przepis i porady, jak sklarać galaretę Bananowe "sushi" Sekrety perfekcyjnego biszkoptu Najlepsze koktajle z warzyw i owoców Przepis na azjatycki dip z papryką Przepisy na szybkie przekąski, które przygotujesz w mniej niż 30 minut Wiem co zjem. Dania mięsne dla głodnych wrażeń