Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Przepis na tradycyjną wigilijną zupę grzybową Suszymy śliwki w domu Wiem co zjem w chłodny dzień Przepisy na warzywne pasztety - nie tylko dla wegetarian Owocowy świat nalewek Przepis na pyszną kawę z niespodzianką Przepis na domowe gołąbki z mięsem i ryżem Papierówki - jabłka do zadań specjalnych Racuchy jak u babci. Poznaj przepis na pyszne racuszki z jabłkami Przepis na ocet jabłkowy Trochę słońca w środku zimny - przepis na dżem pomarańczowy Smacznie i po polsku