Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Tanie danie - przepis na pyszny krem z soczewicy Zasmakuj w kremowych zupach 5 pomysłów na mrożoną herbatę Bez glutenu - bez wyrzeczeń. 13 bezglutenowych propozycji na domową imprezę Frytki nie tylko z ziemnaków. Poznaj 9 przepisów na warzywne frytki Przepis na groszek ptysiowy Mała rzecz a cieszy. Przepisy na ciasteczka Najpyszniejsze ciasta i desery ze śliwkami Prawdziwy, staropolski, dojrzewający piernik - poznaj przepis, bo to już ostatni dzwonek by zagnieść piernik Smaki dzieciństwa - podpłomyki 6 pomysłów na bezglutenowe ciasta Obiad w wersji wegetariańskiej