Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Kawa jak z ekspresu bez ekspresu - to możliwe! Jak zrobić najlepszą na świecie rybę po grecku? Przepis Otylii Jędrzejczak na zdrowy sok na bazie szpinaku Jak zrobić pyszną pizzę naleśnikową z szynką? Proste przepisy na pyszne zupy krem - nie oprzesz się ich smakowi! Poznaj 10 przepisów na zupy z różnych stron świata Tanie danie - przepis na wytrawne muffinki ze szpinakiem Smacznie i po polsku Wyśmienite soczyste mięsa na świąteczny obiad Czas na agrest! Mango w roli głównej - kilka pomysłów jak wykorzystać ten owoc w kuchni Przepis na placki ziemniaczane