Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Na śniadanie zdrowe i kolorowe koktajle warzywno-owocowe Organizujesz imprezę andrzejkową? Poznaj TOP 10 propozycji na przekąski Kaczka pieczona z pomarańczami i imbirem poleca się na świąteczny obiad Schab ze śliwką - na co dzień i od święta Kawa jak z ekspresu bez ekspresu - to możliwe! Meksyk w kuchni - przepis na burrito Jakie potrawy najlepiej smakują z grilla? "Dozwolone od lat 18" - 10 przepisów na desery z alkoholem Papryka w 17 smacznych odsłonach Domowe ravioli - przygotuj je sam, to wcale nie takie trudne! Buraczana tęcza - przepis Otylii Jędrzejczak Brokuł i co dalej? 10 smacznych pomysłów na dania z brokułem