Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Panna cotta - zrób to sam! Fasolka po bretońsku - poznaj przepis i kilka ciekawostek 6 pomysłów na pierogi Karp w galarecie - najlepszy przepis i porady, jak sklarać galaretę Trzy pomysły na szybkie wegeobiady Co jadł Harry Potter? Zaczarowane przepisy z Hogwartu. Cz. 1 Tanie danie - przepis na kurczaka z makaronem w sosie pieczarkowym Przepis na mango lassi z dynią Smaki dzieciństwa - przepis na gofry z dżemem Tanie danie - przepis na zakręcone mini pizze 12 smacznych pomysłów na dania z kaszą jaglaną Żurawinowe makaroniki - nie zdołasz się im oprzeć!