Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Owocowy świat nalewek Papierówki - jabłka do zadań specjalnych Poznaj przepis na kompot z suszonych owoców Sernik na zimno - numer jeden wśród letnich deserów Sałatka, kotlety, pizza, zupa... A to wszystko z orzechami Poznaj przepis na wytrawne babeczki ze szpinakiem Szykujemy się do zimy, czyli 7 pomysłów na ogórki Przepisy na warzywne pasztety - nie tylko dla wegetarian Chleb z garnka - sprawdzony przepis Tanie danie - przepis na przekąskę idealną. Chrupiące pieczarki w cieście serowym Kitchen Book TV prezentuje kolorowe bezglutenowe kopytka Tęczowy tort My Little Pony krok po kroku