Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Jedzmy pokrzywę! Ciasta inspirowane popularnymi słodyczami Jesienne sałatki na ciepło - 9 najlepszych przepisów Wiem co zjem. Pomysły na posiłki na cały dzień Rozgrzewające zupy na jesień Czas na grzyby! Kilka pomysłów na dania z grzybami Szampański Sylwester? Nie tylko! Poznaj 9 pomysłów na kolorowe drinki Szybkie przekąski na letnią imprezę Przepis na groszek ptysiowy Pomidor na 7 sposobów Tajniki kuchni francuskiej Przepis na kokosanki - ciasteczka najprostsze na świecie