Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Kawa z czekoladą i chili - rozgrzewający sposób na jesień Garść makaronowych inspiracji Jak zrobić masło czosnkowe? Zrób to sam - aromatyzowane oleje i oliwy Czas na grzyby! Kilka pomysłów na dania z grzybami Smaczne desery, które przyrządzisz w mniej niż 30 minut "Dozwolone od lat 18" - 10 przepisów na desery z alkoholem Szarlotka króluje jesienią. 16 przepisów na szarlotkę Kruche i delikatne faworki - lepszych na pewno nie jadłeś! Bez glutenu - bez wyrzeczeń. 13 bezglutenowych propozycji na domową imprezę Domowe ravioli - przygotuj je sam, to wcale nie takie trudne! Smaki dzieciństwa - przepis na kogel-mogel