Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Smaki dzieciństwa - rurki z bitą śmietaną Szykujemy się do zimy, czyli 7 pomysłów na ogórki Jajko na twardo czy miękko? Które wybierzesz? Przepis na azjatycki dip z awokado 3 pomysły na ekspresowe śniadania dla spóźnialskich Słodko, ale zdrowo. Sześć przepisów na ciasta z warzyw Przetwory z warzyw i owoców - przygotuj się do zimy 6 przepisów na niezwykłą kawę Czas na bataty! Pieczone, smażone, gotowane - które wybierzesz? Piszinger, czyli kruche wafle przekładane masą Przepis na ciasto kruche Jak zrobić domowy kisiel?