Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Ciasta inspirowane popularnymi słodyczami Tanie danie - przepis na makaronową sałatkę curry Łosoś na 6 sposobów Poznaj przepis na falafele Chałwa - zrób ją w sam, to wcale nie takie trudne! Słodka jesień - 10 najsmaczniejszych przepisów na tarty z owocami Niebanalne przepisy na tortillę Kiszona kapusta - przepis Lody z herbatą? Czemu nie! Poznaj 10 przepisów na zupy z różnych stron świata Bananowe sushi Koktajl bananowy - przepis na prawdziwą bombę energetyczną o poranku