Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Karkówka poleca się na obiad Ciasta czekoladowe, które poprawią ci nastrój po naprawdę złym dniu Zdrowy sok z grapefruita, gruszki, ananasa i imbiru - przepis Otylii Jędrzejczak Kalafior, jakiego nie znacie. 10 smacznych przepisów na dania z kalafiorem Domowe ptysie - zrób je sam Przepis na chrupiące pieczarki w cieście serowym Tanie danie - paluszki rybne z ziemniaczanym puree i surówką z kiszonej kapusty Przepis na pyszną sałatkę z tuńczykiem Sushi inne niż zwykle Lody z herbatą? Czemu nie! Melon ball - deser niezwykły Tanie danie - przepis na kurczaka z makaronem w sosie pieczarkowym