Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Kalarepa w roli głównej Kiszona kapusta - przepis Zacznij słodko Nowy Rok - przepis na szampańską babkę czekoladową Miksuj na zdrowie. Koktajl malinowy Poznaj 5 przepisów na niezwykłe sushi Bigos na bogato - przepis, ciekawostki, porady Jesienne ciasta z gruszkami Pyszne domowe lody. To nie takie trudne! 10 najlepszych przepisów na szpinak Darek Kuźniak pokazuje jak zrobić wyjątkową pizzę Czas na grzyby! Kilka pomysłów na dania z grzybami Melon ball - deser niezwykły