Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Suszymy śliwki w domu Domowa wegeta bez soli i konserantów Falafel. Poznaj przepis na przysmak kuchni arabskiej Przepis na malinowy obłoczek - lepszego ciasta nigdy nie jadłeś! Przepis na sernik, który zawsze się udaje Jesienne sałatki na ciepło - 9 najlepszych przepisów TOP 13 obiadowych surówek. Smacznie, zdrowo, kolorowo Chleb z garnka - sprawdzony przepis Fast food w zdrowszej, domowej wersji Poczuj się jak w prawdziwej, włoskiej restauracji. 5 przepisów na włoskie dania Gofry gofrom nierówne Puszysty keks z bakaliami - jak go zrobić?