Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Jak zrobić najlepszą na świecie rybę po grecku? Sałatka jarzynowa - nie taka oczywista jak się wydaje... Poznaj przepis i kilka ciekawostek Czas na grzyby! Kilka pomysłów na dania z grzybami W czym tkwi sekret barszczu ukraińskiego? Przepis na prawdziwe rogale świętomarcińskie Sałatka, kotlety, pizza, zupa... A to wszystko z orzechami Kilka pomysłów na słodkie placuszki Smaczne i szybkie dania z ryżem 5 pomysłów na smaczny i zdrowy podwieczorek Przepis na koktajl z jabłek, jagód i mięty według Otylii Jędrzejczak Tanie danie - przepis na pizzę z kalafiora Mała rzecz a cieszy. Przepisy na ciasteczka