Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Ciasta inspirowane popularnymi słodyczami Najlepsze włoskie desery Zielono mi! Jarmuż na 13 sposobów Karkówka poleca się na obiad Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową Rozsmakuj się w chłodnikach Przepis czekoladowe trufle z nutką whisky Wegetariańskie kotlety polecają się na obiad Bulion z warzyw - przepis 6 najlepszych przepisów na zapiekanki Przepis na malinowy obłoczek - lepszego ciasta nigdy nie jadłeś! Ciasto francuskie i co dalej? 10 pomysłów, jak wykorzystać ciasto francuskie