Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Przepis na puree z dyni 9 pomysłów na smakowite tosty Domowe masło? To wcale nie takie trudne! Jeżyny w roli głównej - 6 pomysłów na desery z jeżynami Cytryna nie tylko do herbaty - cytrynowe inspiracje Karp w galarecie - najlepszy przepis i porady, jak sklarać galaretę Czas na gęsinę Przepis na gołąbki w sosie pomidorowym Omlet z warzywami i błyskawiczne śniadanie gotowe! Tanie danie - przepis na kurczaka z makaronem w sosie pieczarkowym Przepisy na warzywne pasztety - nie tylko dla wegetarian Czas na grzyby! Kilka pomysłów na dania z grzybami