Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Niebanalny pomysł na pierogi z jagodami Przetwory z warzyw i owoców - przygotuj się do zimy Rozgrzewające zupy na jesień Przepis na ocet jabłkowy 5 smakowitych pomysłów na malinowe dania i desery Przepis na azjatycki dip z papryką Wyśmienite flaki na 3 sposoby - który wybierzesz? Ciasto francuskie i co dalej? 10 pomysłów, jak wykorzystać ciasto francuskie Kurczak na 6 sposobów Twaróg nie tylko na śniadanie Jak zrobić masło czosnkowe? Wiem co zjem. Dzień francuski