Przepis na domowy marcepan

Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce.

Słodkie inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Tanie danie - przepis na przekąskę idealną. Chrupiące pieczarki w cieście serowym Pieczemy tarty - na słono i na słodko! Smaki dzieciństwa - kasza manna z sokiem malinowym Groszek cukrowy w roli głównej Przepis na domowe gołąbki z mięsem i ryżem Domowa wegeta bez soli i konserantów Przepis na azjatycki dip z papryką Wytrawne gofry - niebanalny pomysł na śniadanie Bita śmietana - jej sekret tkwi w szczegółach Jak zrobić jajko po florencku? Żurawinowe makaroniki - nie zdołasz się im oprzeć! Przepis na strasznie smaczne dyniowe pierniczki-duszki